Επίδομα Θέρμανσης- Πώς θα γίνει η σωστή διασταύρωση

Δημοσιεύτηκε από τον/την rena στις

Είσαι δικαιούχος στο επίδομα θέρμανσης; Μόλις εκανες την αίτηση και το αποτέλεσμα είναι έγκυρο. Τώρα τι πρέπει να κάνεις;

Φύσικα, να παραγγείλεις πετρέλαιο θέρμανσης!

Για την παραγγελία όμως πρέπει να γνωρίζεις δύο πολυ σημαντικά στοιχεία ώστε να γίνει η σωστή διασταύρωση μεταξύ προμηθευτή και κράτους και να λάβεις το ποσό που δικαιούσαι. Ο προμηθευτής είναι υπεύθυνος να κοινοποιήσει σε ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ τα στοιχεία του παραστατικού σου, όμως εσύ πρέπει να του έχεις δώσεις τα σωστά στοιχεία που καταχώρησες στην αίτηση ώστε να πραγματοποιηθεί η διασταύρωση της αγοράς σου.

Για δικαιούχους χωρίς κοινόχρηστη θέρμανση

Θα πρέπει να γνωριζείς το ΑΦΜ με τον οποίο αιτήθηκες το επίδομα θέρμανσης και τον Αριθμό παροχής ρεύματος (9 ψηφία) που καταχώρησες στην αίτηση. Τα δίνεις κατά την παραγγελία σου και φυσικά ελέγχεις εαν περάστηκαν στο παραστατικό σου όταν εκδοθεί η απόδειξη στην εκτύπωση .

Για δικαιούχους με κοινόχρηστη θέρμανση

Ο διαχειριστής της πολυκατοικίας είναι υπεύθυνος για την δήλωση χιλιοστών , όπου θα δηλώσει ΑΦΜ και αριθμό κοινόχρηστης παροχής ρεύματος. Στην περίπτωση πολυκατοικίας το παραστατικό αγοράς πετρελαίου θέρμανσης πρέπει να εκδοθεί είτε στον Α.Φ.Μ. της πολυκατοικίας, εάν αυτός υφίσταται, είτε στον Α.Φ.Μ. που αντιστοιχεί στους κωδικούς ΤΑΧΙSnet με τους οποίους δημιουργήθηκε το προφίλ της πολυκατοικίας και στο οποίο έχει υποβληθεί η αίτηση.

Ακόμη δεν είσαι σίγουρος για τα στοιχεία που έδωσες στον προμηθευτή σου;

Ειδικός είναι ο λογιστής σου! Κάλεσε τον πριν την παραγγελία πετρελαίου και ζήτησε του να σε καθοδηγήσει.

Διάβασε το ΦΕΚ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ 2023-2024

Κατηγορίες: SAVOIL NEWS